Přímé TPMS versus nepřímé TPMS

přímý-vs-nepřímý-tpms

Přímé TPMS versus nepřímé TPMS

Systém TPM (Systém monitorování tlaku v pneumatikách) je široce známý bezpečnostní prvek a má následující výhody:

• Nižší nehodovost díky optimalizované ovladatelnosti a brzdným schopnostem
  • Méně emisí CO 2
  • Delší životnost Pneumatika
  • Snížené náklady na palivo

Systémy TPM jsou přínosné na osobní i společenské úrovni. Není divu, že se již jedná o povinné bezpečnostní opatření v regionech EU, USA a APAC.

Existují dva typy systémů TPM: přímý TPMS (dTPMS) a nepřímý TPMS , které fungují různými způsoby. Znalost těchto rozdílů vám pomůže pochopit a komunikovat nejlepší řešení pro vaše zákazníky.

Jaký je rozdíl mezi přímým a nepřímým TPMS?

Direct TPMS (dTPMS) shromažďuje přesné údaje o Tlak přímo z ventil Pneumatika prostřednictvím čtyř vyhrazených Tlak senzorů, které jsou připojeny k ventil, a hlásí hodnoty Tlak v reálném čase. Nepřímé TPMS na druhé straně využívá systém ABS k přibližnému Tlak v Pneumatika a motoristé musí ujet značnou vzdálenost, než bude vygenerováno upozornění.

Který systém funguje nejlépe?

Zatímco debata o přímých a nepřímých technologiích TPMS celosvětově pokračuje mezi regulačními, spotřebitelskými a průmyslovými skupinami, jedna věc je jasná; spotřebitelé, když dostanou na výběr, vyjádří preferenci pro přímý scénář TPMS pomocí instalovaných senzorů v každém ventil Pneumatika , jako je řada Produkty Schrader EZ-sensor ® . Výzkum, který provedla společnost fast.MAP jménem Schrader, odhalil, že 69 % řidičů si nepřeje převzít odpovědnost za ruční resetování nepřímého systému TPMS . Vzhledem k absenci snímačů Tlak vyžaduje vozidlo vybavené nepřímým TPMS , aby řidič po úpravě Tlak v Pneumatika nebo Pneumatika provedl novou kalibraci zařízení. To dává řidiči určitou úroveň kontroly, což není případ jiných kritických bezpečnostních funkcí ve vozidle, jako jsou airbagy.

Proč je nepřímý TPMS nepraktický?

Aby nepřímé TPMS fungovalo efektivně, musí být všechny čtyři pneumatiky nahuštěny na správný doporučený Tlak a musí být v optimálních podmínkách. Pro spotřebitele se to zdá jako zbytečný návrh, protože hlavním důvodem, proč vidí hodnotu v TPMS , je pomoci jim udržet Tlak v Pneumatika . Podobně nepřímá technologie vyžaduje, aby spotřebitel při výměně originálních pneumatik nainstaloval specifické pneumatiky, aby systém správně fungoval. A konečně, pokud všechny čtyři pneumatiky mají podobně nízký Tlak v Pneumatika z nedbalosti (běžný problém) nebo z jiných důvodů, nepřímý systém nespustí varovný poplach. Když jsou všechny čtyři pneumatiky nízké, pneumatiky se rychleji opotřebovávají na okrajích a auto není bezpečné, je nestabilní a pravděpodobně se převrátí; má menší trakci na mokré vozovce; zastavení trvá déle; a spotřebuje více paliva.
Závěrem, s tolika proměnnými o nepřímém TPMS , které způsobují, že vaše značka je zranitelná vůči nespokojenosti a problémům se Záruka , přímý TPMS prostě dává smysl – pro vás a vaše zákazníky.